Individuele en Relatietherapie

 relatietherapie praktijk drenthe

Je weer thuis voelen bij elkaar

Relaties beginnen heel spannend. Leuk spannend. Alles is nieuw en je doet extra je best voor elkaar. Relatieproblemen kunnen op allerlei momenten in de relatie ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer de verliefdheid wat afneemt. Soms kan het jaren goed gaan en beginnen problemen als mensen al langere tijd bij elkaar zijn.

Zeker, overal is wel eens wat, ieder huisje heeft zijn kruisje. Maar het moet niet de overhand gaan nemen. Als het negatieve patroon de overhand neemt wordt het tijd dat jullie actie gaan ondernemen. Laat het niet te lang doorsudderen in de hoop dat het vanzelf weer bijtrekt. Soms kan dat wel, maar in mijn praktijk heb ik vaak meegemaakt dat de verbondenheid dan al een flink stuk afgebrokkeld is.

Bij relatieproblemen spelen meerdere zaken mee waar je je amper van bewust bent. Leg daar maar eens je vinger op. Naar mijn mening is dit een voedingsbodem voor onbegrip en frustratie naar elkaar toe. Door mijn jarenlange ervaring als relatietherapeut in Drenthe, weet ik hoe belangrijk het is om inzicht te krijgen. Inzicht in het hoe en waarom de dingen gaan zoals ze gaan en is daarmee een belangrijke sleutel tot de oplossing.

Bij Therapiepraktijk Drenthe krijg je een hoop handvatten waarmee je vrijwel direct aan de slag kunt. Wat ik dan ook regelmatig hoor is: ‘Wat fijn dat we deze stap gezet hebben, dit hadden we eerder moeten doen.’ Er komt al snel meer rust in de relatie, omdat je je gehoord en gezien voelt. Er begint zich meer verbinding te ontwikkelen, meer betrokkenheid.

Ik werk met allerlei methodieken om het beste resultaat te krijgen, bijvoorbeeld Emotionally Focused Therapy, Communicatietechnieken en Systemisch Werk.   

Zijn jullie gemotiveerd om aan de slag te gaan? Want na elke sessie krijg je oefeningen mee naar huis. Om ruim de tijd te krijgen om thuis te oefenen zijn relatiegesprekken in het begin 1 x per twee en al snel 1x per drie weken.

Relatietherapie: samen of alleen
Als jullie besluiten om samen in therapie te gaan dan is dat een prima start. Maar samen is geen must. Als je partner (nog) niet mee wil dan kom je gewoon alleen. In individuele gesprekken kijk je dan naar je eigen aandeel in de relatie.
In relatietherapie gaat het er ook niet om dat je de ander moet bijschaven. Dat moet je niet willen, dat is een illusie en gaat niet werken. Het begint bij jezelf. Als de één ander gedrag gaat vertonen heeft dit tot gevolg dat de ander vanzelf ‘meebeweegt’.

Zo kom je er toch samen sterker uit.

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Stuur een mail en ik neem contact met je op. Vaak al binnen 24 uur.

11 + 4 =