Relatietherapie

In Assen en omstreken

Wil je relatietherapie in Assen of omgeving? 

Wanneer jullie een relatietherapeut zoeken, dan kan ik jullie helpen. In mijn Therapiepraktijk Drenthe heb ik al veel stellen uit Assen en omgeving begeleid naar een fijnere, verrijkte relatie.

Relaties beginnen vaak leuk-spannend.  Alles is nieuw en geliefden doen hun uiterste best voor elkaar. Helaas komt daar in de jaren erna verandering in.  Problemen ontstaan op allerlei momenten in de relatie. Bijvoorbeeld wanneer de verliefdheid afneemt en de roze bril afgaat.

De grappige of boeiende eigenschappen worden ergernissen. Of de aandacht gaat vooral naar de kinderen, een drukke baan en een rijk sociaal leven. De tijd met z’n tweetjes komt onder druk te staan. Er ontstaan vaker conflicten en het lijkt alsof je elkaar niet meer kunt bereiken, er ontstaat een kloof tussen jullie die steeds groter wordt. Misschien is er een derde in het spel.

Soms beginnen de problemen juist wanneer de kinderen de deur uitgaan. Ook het aanbreken van de pensioengerechtigde leeftijd kan relatieproblemen aanwakkeren. Ineens zit je hele dagen op elkaars lip en blijkt de wens hoe deze jaren invulling te geven niet op een lijn te liggen.

Overal is wel eens wat, ieder huisje heeft zijn kruisje. Maar wanneer onvrede bij één of beide partners de overhand krijgt, wacht dan niet in de hoop dat het vanzelf bijtrekt.

In mijn praktijk voor relatietherapie in Rolde, dichtbij Assen, zie ik dat dit een negatief effect heeft op de onderlinge verbondenheid. Gevoelens van vriendschap, intimiteit en passie brokkelen steeds meer af.

Kom dus in actie en herstel jullie verbinding voordat het te laat is. 

Ik geef handvatten waarmee je direct aan de slag kunt. Ik hoor regelmatig: ‘Wat goed dat we deze stap gezet hebben, dit hadden we eerder moeten doen.’ Omdat de onderlinge verbinding en betrokkenheid snel herstellen, keert de tevredenheid ook terug.

Ik werk met allerlei methodieken om het beste resultaat te krijgen, bijvoorbeeld met Emotionally Focused Therapy van Sue Johnson, Communicatietechnieken en Systemisch Werk.   

Na elke sessie krijg je oefeningen mee. Om voldoende tijd te hebben om thuis aan de slag te gaan, vinden relatiegesprekken 1 x per twee of 1x per drie weken plaats.

Relatietherapie: samen of alleen
Samen in relatietherapie gaan is de beste start. Maar samen is geen must. Als je partner (nog) niet mee wil, kies er dan voor om alleen te gaan. In individuele gesprekken werk je aan je eigen deel van de relatie.
In relatietherapie gaat het er ook niet om dat je de ander moet bijschaven. Het begint bij jezelf. Als de één ander gedrag gaat vertonen heeft dit tot gevolg dat de ander vanzelf ‘meebeweegt’. Zo kom je er toch samen sterker uit.