individuele en relatietherapie

in assen en omstreken

individuele en relatietherapie

in Assen en omgeving

      

         

      Ben jij die afstandelijke sfeer in huis beu? Red je relatie en voel de verbinding weer!

Relaties beginnen vaak leuk-spannend.  Alles is nieuw en geliefden doen hun best voor elkaar. Helaas vaak voor korte duur. Relatieproblemen ontstaan op allerlei momenten. Bijvoorbeeld wanneer de verliefdheid afneemt en de roze bril afglijdt. De grappige of boeiende eigenschappen worden irritant. Of de kinderen vragen alle aandacht naast een drukke baan: een gezellig avondje stamt uit vervlogen tijden. Qua communicatie spreken jullie verschillende talen. Begrip voor elkaar is ver te zoeken.

Soms beginnen de problemen juist wanneer de kinderen de deur uitgaan en partners weer met z’n tweetjes zijn. En dan merken dat je elkaar nog maar weinig te melden hebt. Je kijkt naar de achterliggende jaren en beseft dat de gesprekken alleen maar over de kinderen, het huishouden en het werk gingen. 

 

Op een dag ervaar je dat:

–  jij in deze relatie vooral de kar trekt

–  jullie ruzie maken om de pietluttigste zaken

–  jouw gevoel voor je partner weg is

–  je partner gewoon altijd de baas speelt

–  jullie relatie in een sleur terecht is gekomen

–  jullie gesprekken goed beginnen maar steeds in ruzie eindigen

 

Overal is wel eens wat, ieder huisje heeft zijn kruisje. Maar wanneer onvrede bij één of beide partners de overhand krijgt, wordt het tijd om actie te ondernemen. Wacht niet te lang in de hoop dat het vanzelf bijtrekt. In mijn praktijk zie ik regelmatig dat dit een negatief effect heeft op de onderlinge verbondenheid. Gevoelens van vriendschap, intimiteit en passie  brokkelen steeds meer af. 

Bij relatieproblemen spelen vaak behoeften die niet vervuld worden. Een voedingsbodem voor teleurstelling en frustratie. Dit uit zich in een toename van conflicten of  dat ieder zijn eigen gang gaat. Partners hebben elkaar steeds minder te vertellen en zoeken hun heil in iets anders of bij iemand anders.

In mijn praktijk geef ik een hoop handvatten waarmee je direct aan de slag kunt. Wat ik regelmatig hoor is: ‘Wat fijn dat we deze stap gezet hebben, dit hadden we eerder moeten doen.’ Omdat de onderlinge verbinding en betrokkenheid snel herstellen, keert de tevredenheid ook terug.

Ik werk met allerlei methodieken om het beste resultaat te krijgen, bijvoorbeeld met de Emotionally Focused Therapy van Sue Johnson, Communicatietechnieken en Systemisch Werk.   

Na elke sessie krijg je oefeningen mee. Om voldoende tijd te hebben om daar thuis mee aan de slag te gaan, vinden relatiegesprekken in het begin 1 x per twee weken plaats en al snel 1x per drie weken.

Relatietherapie: samen of alleen
Samen in relatietherapie gaan is de beste start. Maar samen is geen must. Als je partner (nog) niet mee wil, kies er dan voor om alleen te gaan. In individuele gesprekken werk je aan je eigen deel van de relatie. 
In relatietherapie gaat het er ook niet om dat je de ander moet bijschaven. Het begint bij jezelf. Als de één ander gedrag gaat vertonen heeft dit tot gevolg dat de ander vanzelf ‘meebeweegt’. Zo kom je er toch samen sterker uit.

foto ina rademaker therapie praktijk drenthe 2020
Omgaan met verschillen

Omgaan met verschillen

Een jong stel in mijn praktijk baalde van het feit dat hun ruzies steeds vaker terugkwamen. Het kon er behoorlijk pittig aan toe gaan. Beiden lieten zich het kaas niet van het brood eten, het begon volgens hen zo langzamerhand op een ordinaire machtsstrijd te...

Lees meer
De 4 verschillende fasen van een relatie

De 4 verschillende fasen van een relatie

Niet alleen als individu maak je meerdere ontwikkelingsfasen mee in het leven, ook je liefdesrelatie kent redelijk vaste periodes waarin de relatie naar een hoger plan wordt getild. Maar wie de bijbehorende ontwikkelingstaken over het hoofd ziet, stagneert ook in de...

Lees meer
Ik voel niets meer voor mijn partner

Ik voel niets meer voor mijn partner

Liefdeskoppels melden zich met uiteenlopende redenen voor relatietherapie in mijn praktijk. Af en toe is dat: ‘mijn gevoel is weg. Ik hou nog van hem/ haar, maar meer als ouder van onze kinderen, verder voel ik niets meer’.Ondertussen zit de boodschapper met gesloten...

Lees meer

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Stuur een mail en ik neem contact met je op. Vaak al binnen 24 uur.