Kosten

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig en vaak is een afspraak al binnen 2 weken mogelijk. Een therapie duurt gemiddeld  5 tot 10 gesprekken.

Kosten Relatietherapie
120 Euro voor twee personen 60 minuten.

Kosten Individuele gesprekken
95 Euro per 60 minuten

Mijn individuele consulten worden deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit valt dan onder de complementaire zorg, natuurlijk afhankelijk van het pakket dat je hebt afgesloten.  Vraag voor alle zekerheid dus even na bij je eigen zorgverzekeraar. Relatietherapie wordt niet vergoed in Nederland.

Vandaag de dag is er nauwelijks nog inhoudelijk verschil tussen psychotherapie die vergoed wordt vanuit de basisverzekering en psychotherapie die vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering. Vergoeding vanuit de basisverzekering betekent ook niet dat het gratis is. Je dient dan rekening te houden met een eigen risico van 385 Euro. Je hebt tevens een verwijsbrief van je huisarts nodig én komt de voortgang van je therapie terecht bij je zorgverzekeraar. Bij vergoeding alleen vanuit de aanvullende verzekering, zoals mijn consulten, gebeurt dat niet. Jouw gegevens blijven binnen de vier muren van mijn praktijk, niemand anders krijgt jouw gegevens te zien.

p

Niet tijdig afgezegde afspraken (minimaal 24 uur van te voren) worden in rekening gebracht. Voor gesprekken na 17.00 uur wordt 10 Euro extra berekend. 

Veel zorgverzekeraars geven vergoeding

Voor een overzicht van zorgverzekeraars met mogelijke vergoeding vanuit de aanvullende verzekering (complementaire geneeswijzen) mag je mij een mail sturen om het meest recente overzicht te ontvangen. Vergoeding is afhankelijk van het pakket dat je hebt. Ik raad je aan om navraag bij je verzekeraar te doen welke vergoeding zij geven.