Familieopstelling

Familieopstelling Individueel

Als je weet wat jou in de weg zit, dan had je er wellicht al iets aan gedaan, dan had je dat allang losgelaten. Maar wat nou, als je niet weet wat je belemmert, wat je tegenhoudt om tot verandering te komen?

Jouw huidige manier van doen en denken is al vroeg in je jeugd ontstaan, door wat je hebt meegemaakt, maar ook hoe de relatie met je familie toen was. Zelfs de invloed van nare gebeurtenissen van enkele generaties terug kan worden doorgegeven aan het nageslacht. Ze worden  onbewust door kinderen als ballast meegedragen.
En dan komt er een moment in je leven dat deze ballast zich aan je opdringt, dat je er niet meer omheen kan.

Inzicht over wat dit precies is en waar het vandaan komt krijgt je met behulp van een opstelling. De meest bekende is de familieopstelling, waarbij een voor jou onbekende groep mensen je familie representeert. Maar niet iedereen vindt het oké om ziel en zaligheid bloot te leggen in een hele groep, laat staan bij volkomen vreemden. Een opstelling kun je daarom ook individueel met mij doen en is goed te combineren met therapie of coaching. Je gaat gelijk naar je onderbewuste, daar waar vaak de kern van je klacht verborgen ligt. Met behulp van een opstelling ga je meer balans, rust en vertrouwen ervaren.

night-hike-2105834_960_720