EMDR

Wanneer je zoekt naar EMDR therapie in Assen en omgeving, dan ben je welkom in Therapiepraktijk Drenthe. Wie lange tijd in een niet fijne relatie heeft gezeten, is vaak aangetast in zijn of haar identiteit. De verwachtingen van relaties zijn sterk negatief beïnvloed geraakt. Het zelfvertrouwen heeft een flinke deuk gekregen, omdat je zelfbeeld – hoe je over jezelf denkt- naar een dieptepunt is gedaald door jarenlange miskenning en bekritisering. Dit kan al in je jeugdjaren zijn ontstaan of in latere relaties met belangrijke anderen.

Een negatief zelfbeeld maakt uiterst kwetsbaar. Het kan er voor zorgen dat je bij voorbaat al de ‘verkeerde’ kandidaat zoekt om een relatie mee aan te gaan. Dat je teveel in de liefde investeert terwijl de spreekwoordelijk balans verre van in evenwicht is.

Er zijn goed werkende therapieën om een negatief zelfbeeld om te zetten in een veel positiever beeld. Dat zijn intensieve trajecten die vaak maanden duren. Hoe mooi is het dan om met behulp van EMDR hier een flinke boost aan te geven?

Hoe werkt EMDR?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat EMDR een succesvolle behandelmethode is.

Veel mensen die een EMDR behandeling hebben ondergaan zijn positief over de resultaten die in zeer korte tijd geboekt worden. EMDR is geen behandeling die op zichzelf staat, maar maakt deel uit van de totale behandeling in mijn praktijk.

In de sessie wordt gevraagd om terug te denken aan de nare gebeurtenis en ondertussen wordt een bilaterale stimulatie (via een lichtbalk of koptelefoon) aangeboden.

Op deze manier wordt het  ‘informatieverwerkingssysteem’ in je brein gestimuleerd. Zo beginnen zich gedachten, gevoelens en fysieke sensaties aan te dienen, waarop je gevraagd wordt je te focussen. Stap voor stap leidt dit ertoe dat de emotionele waarde daalt. (bron: bivt.nl)

 

Andere behandelmethodes…