Je onzeker voelen, wankel in je schoenen staan. Op bijeenkomsten doen alsof het je niks kan schelen dat je ergens achteraf staat, ver van de groep en rustig roerend in een kopje koffie terwijl je de paper van die dag tot in detail in je opneemt.
Of dromen van je lekker kunnen ‘bewegen’ in gezelschap, ook eens een opmerking durven maken zónder je opgelaten te voelen. Het beeld voor je zien van die ene man of vrouw die jou ziet zoals je gezien wilt worden, die jou steunt en waar je een fijne relatie mee kunt opbouwen. En toch mislukken jouw relaties steeds weer. Iedereen om je heen lijkt het voor elkaar te hebben en jij bent nog steeds alleen. Of, je hebt wel een relatie, maar die is al jaren niet meer waar je gelukkig van wordt. En toch lukt het je niet om los te komen van destructieve patronen.

Veel kan natuurlijk onder invloed van omgevingsfactoren in stand worden gehouden of door domme pech. Maar vaker word je belemmerd door iets in jezelf. Iets wat diep vanbinnen zit en een behoorlijke vinger in de spreekwoordelijke pap heeft in je doen en laten: een gebrek aan zelfvertrouwen. In therapie kom je er achter welke zaken jouw zelfvertrouwen hebben gedwarsboomd, maakt niet uit hoe lang geleden dit was. Je ontdekt in welke vicieuze cirkel je terecht bent gekomen van denkbeelden en gedragingen. Hoe zelfcompassie een uitstekend tegenwicht biedt aan je innerlijke stroom van kritische gedachten. Durf jij deze uitdaging aan te gaan, op ontdekkingstocht te gaan en te investeren in jezelf? Het is namelijk niet alleen praten tijdens een uur therapie, maar ook thuis oefeningen doen. Op die manier kom je zeker steviger te staan.